VIDEO Wijkracht stelt duofiets weer beschikbaar

De duofiets is weer beschikbaar, maar met restricties volgens de richtlijnen van de RIVM. De fiets mag alleen worden gebruikt door huisgenoten die zich niet hoeven te houden aan de 1.5 meter maatregel en na en voor gebruik wordt de fiets ontsmet. Dat vertelt Joke Boevink, Ouderenadviseur Welzijn Ouderen Borne, Wijkracht.

Mensen die samen met een maatje of familielid de duofiets gebruiken hebben vaak cognitieve en fysieke beperkingen. Voor velen is het vaak lang geleden dat ze op de fiets zaten. De reacties op het gebruik van de fiets zijn positief volgens het gastenboek dat er wordt bijgehouden: “We ontvangen leuke reacties van gebruikers, zoals:’Ik heb een ijsje gegeten in Delden of wat wonen we in een prachtige omgeving.’ Ook voor degene die meefietst is het een mooie ervaring om samen te doen. Daarom zijn we nu ook zo blij dat de duofiets weer beschikbaar is”, aldus de welzijnsmedewerker.

Voorheen werkte Wijkracht samen met de receptie van het Kulturhus voor het reserveringssysteem. Wegens de coronatijd is het Kulturhus gesloten en komt de welzijnsorganisatie met een nieuw reserveringssysteem. Geïnteresseerden kunnen nu rechtstreeks contact opnemen met Wijkracht via het nummer: 088 945 557 22.

Montage en Interview: Pauline Idzerda

Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente