VIDEO Bruna Borne: “Alle paaskaarten zijn al uitverkocht”

Wie een paaskaart wil kopen, komt van een koude kermis thuis. Het kaartenrek is leeg. Dat vertelt Sylvia Schrijver, manager bij Bruna Borne. “In de aanloop naar Pasen zijn alle paaskaarten nu al uitverkocht omdat alle bezoeken aan familie en opa’s en oma’s nu niet kunnen plaatsvinden. Helaas worden er geen paaskaarten meer geleverd.”

Deurbeleid

Voor de deur staat een groot uitklapbord waarop de coronamaatregelen staan. Schrijver: ” We hanteren een strikt deurbeleid om de klanten en onszelf goed te beschermen. Er staan winkelmandjes en er mogen niet teveel klanten naar binnen. ” Het valt op dat er veel aanloop is in de winkel aan de Grotestraat. De manager benoemt dat het inderdaad drukker is, maar ze wil het niet hoog van de toren blazen. Het raakt haar dat zoveel collega’s de deuren hebben moeten sluiten: “Ik hoop dat er snel weer betere tijden aankomen en we elkaar weer kunnen ontmoeten.”

‘Hot items’

Volgens Schrijver komt de drukte vooral doordat ouders thuis zitten met de kinderen. ” Ze kopen bijvoorbeeld een extra leesboek om de kinderen te vermaken, maar ook schrijfwaren en andere dingen om ervoor te zorgen dat het thuis studeren voor school goed verloopt. Kinderen missen dan bijvoorbeeld ineens hun schrijfwaren etui met pennen dat nog op school ligt. Dobbel- en kleine spellen vliegen ook als warme broodjes over de toonbank. Net als de verkoop van puzzels en puzzelboekjes. Dat zijn ‘hot items’. Verder komen er veel ouderen langs om een kaartje te kopen voor anderen om ze in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken.”

Pakketjes

Het valt de manager ook op dat er meer pakketjes worden verstuurd door klanten. Jolanda Golbach is één van die klanten. Ze heeft net een stapeltje tijdschriften gepakt. ” Ik ben moeder van drie dochters, vertelt ze, waarvan er één nog thuis woont. Mijn andere twee dochters wonen in Groningen en Elst. Helaas kan ik ze in deze coronatijd niet opzoeken. Ik mis ze en daarom stuur ik ze allebei een pakketje tijdschriften op.”

Interview en Tekst: Pauline Idzerda
Camera en Montage: Mohammad Alhwedi
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *