De koningslinde krijgt zijn definitieve stek

Gerrit ter Brugge zette het officiële moment op zijn naam.

Het glas kon geheven. Na alle inspanningen die er gedaan waren heeft de koningslinde, geplaatst ter ere van de kroning van koning Willem Alexander, nu een definitieve stek.

Jan Maathuis ging in zijn toespraak in op dit proces. Hoe de boom in eerste instantie bij het Rigtershoes geplant was, daar vervolgens tijdelijk weer weg moest vanwege de aanleg van een tegelpad. Dat het Rigtershoes uiteindelijk verkocht werd en dat de plannen van de nieuwe eigenaar nog niet bekend zijn. En dat er uiteindelijk na veel overleg tussen verschillende partijen gekozen is voor de huidige locatie, pal tegenover de rotonde. Met hulp van de Provincie, eigenaar van de grond, van Twente Milieu en de gemeente werd de plek opgeknapt en in gereedheid gebracht voor de boom.

Hier kan hij uitgroeien tot een prachtige boom. Gerrit ter Brugge, oud voorzitter van het plaatselijke Oranje Comité, mocht voor de tweede keer het officiële moment op zijn naam zetten. Dit keer echter met een schenking van een prachtig hek rondom de boom en een plaquette.

tekst en foto annemarie haak