NEO G1 bekert verder tegen Rigtersbleek

De geweldige keeper van Rigters bleek het verschil en hield de Enschedeërs lang in de wedstrijd.

Zaterdag 12 september was om 14.00 de aftrap van de bekerwedstrijd tussen NEO G1 en Rigtersbleek G3.

Op papier leek dit een redelijk eenvoudige wedstrijd te zijn die eindigde in een verdiende winst van NEO (6-1), met doelpunten van Niels ter Brake, Nisha, Marco Reudink en Tim ( of was het toch Jelle?😉), maar toch ging het vooral in de eerste helft heel gelijk op en maakte de geweldige keeper van Rigters bleek het verschil en hield de Enschedeërs in de wedstrijd.

NEO had het de eerste 30 min. lastig tegen een fel en vooral verdedigend spelend Rigtersbleek, die na een fout in de achterhoede bij NEO en een onoplettendheid van keeper Raymond, zelfs op een voorsprong kwamen.
Rigtersbleek bleef op zoek naar kansen en de mannen van NEO vochten vooral tegen zichzelf. Toch wist Niels Ter Brake kort na de goal van Rigtersbleek de stand gelijk te trekken tot 1-1 en dat was tevens de ruststand.
Begeleiders Frank & Angélique waren zeker niet blij met het ongecontroleerde spel van NEO. Dat moest feller en sneller in de 2-de helft. En dat bleek niet tegen dovemansoren gezegd. NEO nam meteen aan het begin van de tweede helft het heft in handen en na de 2-1 (een goal waar onze vrienden uit Enschede het niet mee eens waren) door Nisha denderde de Bornse trein door op Veld 5 en werd het niet meer spannend maar zorgde het team wel voor nog een paar mooie doelpunten.

De spelers van Rigtersbleek raakten halverwege de 2-de helft ietwat gefrustreerd door een aantal beslissingen van scheidsrechter Johan Rolefes, die een aantal Rigtersbleek spelers vermanend moest toespreken. Tja, ook die emotie hoort bij voetbal.

De supporters die ook vandaag weer in grote getale waren komen kijken naar ‘onze jongens’ hebben kunnen genieten van een mooie strijd.

Gefeliciteerd mannen van NEO G1 met deze mooie overwinning en op naar de volgende ronde in de beker.