Borne Beweegt organiseert succesvolle Sportdag

80 Deelnemers aan een mooie sportdag die in het teken stond van verbinding en beweegplezier.

De voorbereidingen waren getroffen en de deelnemers hadden er zin in. Zaterdag 3 oktober verzorgde Borne Beweegt voor jong en oud(er) een mooie sportdag die in het teken stond van verbinding en beweegplezier.

Nu de situatie rond corona ons weer dwingt tot verscherpte maatregelen had de organisatie op details het programma aangepast, maar dat ging niet ten koste van de gezelligheid en het beweegplezier. Onder deskundige begeleiding van een zestal trainers namen bijna 80 leeftijdsgenoten en/of gelijkgestemden deel aan de sportdag, die met recht een succes genoemd mag worden.

er was in het programma van de dag ruimte gemaakt voor de volgende onderdelen:

  • 50-plussers en/of volwassenen met blessureleed
  • volwassenen met (zwaar) overgewicht
  • jongeren van 8 tot 16 jaar
  • beginnende sporters van 16 tot 60 jaar
  • ervaren sporters van 16 tot 50 jaar

Naast de verschillende bewegingsonderdelen was er ook een overvloed aan gezonde hapjes en drankjes (voor de lekkerbekjes onder ons: er waren puntpaprika’s, snoeptomaatjes, komkommertjes, partywortels, appels, bananen, kiwi’s, druiven, aardbeien, mango, nootjes, verse vruchtensappen en nog veel meer). Zo konden de deelnemers na de training bijkomen en bijpraten in de geventileerde kantine die gecreĆ«erd was. Ook de trainers vonden dit een erg leuk onderdeel van de sportdag.

De ook aanwezige opa en oma van organisator Ivar Hoekema beschreven na afloop de sportdag treffend: “Ze hebben er allemaal wel heel veel plezier in, wat mooi Ivar”. De lach op de gezichten, bij de ene groep tijdens de training en bij de andere groep vooral na de training, dat is precies waar de organisatie het voor gedaan heeft.