VIDEO Een leuke manier om Borne te ontdekken

Geocaching is coronaproof en ook nu dus zonder problemen te spelen.

De stagiaires van RTV Borne zijn op een bezig geweest om Borne te ontdekken. Dit hebben ze gedaan door middel van een app op de telefoon waarmee je kan geocachen. Geocaching is een buitensport en een spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenoemde cache (verstopplaats) te vinden. Overa;l terwerekd, en dus ook in Borne, zijn verstopplaatsen.

De geocaching app is een soort GPS tracker waarmee je verstopplaatsen van kokertjes kan vinden, hij is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store. De verstopplaatsen van de kokertjes worden ook wel caches genoemd. Als er een kokertje wordt verstopt, dan maakt degene die dat kokertje heeft verstopt een locatie aan in de app. Doormiddel van die locatie kunnen de andere spelers van de app het kokertje vinden.

In de kokertjes zitten meestal blaadjes waar je je naam op kan schrijven als je er een gevonden hebt. Af en toe kunnen er ook voorwerpen in zitten. Je mag zelf bepalen wat je in je verstopplaats stopt. Zo kan je er bijvoorbeeld knikkers instoppen of een ander leuk en klein voorwerp. Natuurlijk moeten de voorwerpen wel in het kokertje passen.

De stagiaires kwamen langs een heleboel bekende plekken in Borne om op zoek te gaan naar de kokertjes. Ze waren heel goed verstopt maar gelukkig hebben ze er ook een paar kunnen vinden.

Camera: Iris ten Hoopen, Kim Nijenhuis, Jaimy Waanders
Montage: Kim Nijenhuis
Foto en tekst: Jaimy Waanders
Een productie van RTV Borne