VIDEO ‘t Hedevelds bio ei verkoopt Pompoenen

Je kunt nu ook pompoenen kopen bij ‘t Hedevelds bio ei.

Deze boerderij verkoopt al een tijdje bio eieren, dit doen ze onder de naam ‘t Hedevelds bio ei. Naast de eieren willen ze nu ook steeds meer streek- en seizoensproducten gaan verkopen. Ze verkochten al aardbeien en nu is het pompoenseizoen aangebroken en zijn ze begonnen met het verkopen van deze gekleurde decoratiestukken.

Dit is de eerste keer dat ze pompoenen verkopen, maar hoe zijn ze hierbij terecht gekomen? De eieren die ze verkopen, worden ook op meerdere boerderijen verkocht. Zo ook op een boerderij in Vleringen. Deze boer plantte deze pompoenen en zo is er een mooie samenwerking ontstaan.

De meeste mensen gebruiken de pompoen als decoratie in een bloemstuk of als ‘Jack-o’-lantern’ tijdens Halloween, maar je kunt hier ook hele lekkere gerechten mee maken. Er zijn genoeg gerechten waar het in zit verwerkt zoals pompoensoep en heerlijke ovenschotels. Let wel op, want niet alle pompoenen zijn te eten. Kies dus wel de juiste uit!

Camera en montage: Jaimy Waanders
Interview: Maurice Wolbert
Tekst: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne