VIDEO Stichting All4free helpt minima in Twente

Stichting All4free helpt mensen die het niet breed hebben.

All4free is in 2010 als een particulier initiatief gestart met als doel om mensen die het niet breed hebben te ondersteunen. All4Free bestaat inmiddels tien jaar en ondersteunt ongeveer 500 gezinnen in Twente met onder meer kleding, schoenen, speelgoed en boeken.

In maart en april 2020 verzorgde All4Free een alternatieve voedselbank vanuit Schouwburg Hengelo, toen de voedselbank Midden-Twente vanwege corona noodgedwongen moest sluiten. All4free verzorgde pakketten met zowel houdbare producten als vleeswaren, groenten en fruit. Eind april was het weer de beurt aan Voedselbank Midden-Twente om pakketten uit te delen, vanuit de locatie aan de Sloetsweg.

All4free probeert de gezinnen te ondersteunen met voedsel maar ook met kleding, schoenen en decoraties. Verder is het voor het bedrijf ook belangrijk dat kinderen zich geen zorgen hoeven te maken om geldschulden. Als een ouder zelf geen traktatie of verjaardagscadeau kan vergoeden, helpt All4free daarbij mee.

Nu de Sinterklaastijd is aangebroken zou All4free normaal gesproken een Sinterklaasfeest hebben. In verband met het het Coronavirus is dat helaas niet mogelijk. Als optie heeft het bedrijf geregeld dat kinderen alsnog Sinterklaas gedag kunnen zeggen, maar dan op gepaste afstand. Dat gaat gebeuren in Hengelo, Enschede en Oldenzaal. De kinderen kunnen daar komen met hun ouders en daar krijgen ze cadeaus en de gezinspakketten die het hele gezin krijgt.

Wij interviewden Melissa Muller. Het werken bij All4free is voor haar altijd een kwestie van passie. Niet opgeven maar gewoon doen.

Camera: Iris ten Hoopen
Interview en montage: Kim Nijenhuis
Tekst: Jaimy Waanders
Een productie van RTV Borne