Sinterklaas doet zijn inkopen dit jaar alléén

Met een beetje fantasie moeten we er de komende feestmaand toch wel iets leuks van kunnen maken.

Tijdens de persconferentie van 17 november gebruikte premier Rutte de metafoor “Sinterklaas doet zijn inkopen dit jaar alléén” om duidelijk te maken dat het nog steeds onverstandig is om met grotere aantallen mensen samen te zijn.

Gelet op het nog steeds hoge aantal corona besmettingen in Twente, lijkt dit streven nog belangrijker voor onze regio dan voor de rest van Nederland. Hoewel ook bij ons de cijfers langzaam naar beneden gaan, zijn wij nog steeds de slechts scorende regio van het land. Maar ondanks dat worden ook in Twente een aantal maatregelen weer versoepeld.

Zo mogen we (met mondmasker) weer naar de bibliotheek, het zwembad, musea, theaters en de bioscoop. Weliswaar met beperkte aantallen tegelijk en meestal vooraf reserveren, maar toch kan het weer. Ook de komende feestdagen zullen soberder gaan worden dan we gewend waren. Geen huis vol familie, maar gelukkig wel de schoen zetten, videobellen met Sinterklaas en (veel) kerstversiering met kerst. Geen vuurwerk met oud- en nieuw, maar wel karbidschieten en oliebollen. En vervang de buitenlandse vakantie eens door het kijken naar buitenlandse zenders op televisie.

Mocht de horeca in december eventueel ook weer open zijn en je wilt je sinterklaas- of kerstfeest toch groter vieren: huur een zaaltje waarin je het met maximaal dertig familieleden op 1,5 meter afstand kunt vieren. Je steunt er ook nog eens de plaatselijke horeca mee. En toch liever niet met dertig personen in één ruimte zitten? Dan zijn er nog voldoende alternatieven zoals: online pakjesavond, online spelletjes, online kerstdineren enzovoorts.

Met een beetje fantasie moeten we er de komende feestmaand toch wel iets leuks van kunnen maken.

Tekst: Erna Binnendijk
Foto: Rafael Bisaku
Een productie van RTV Borne