Afscheid van twee basischooldirecteuren

Een bijzondere dag voor twee basischooldirecteuren: afscheid nemen in coronatijd.

Harrie Raanhuis (Iemnschelf) en Annemiek van Oosten (Het Prisma) hebben een andere functie aangenomen. Raanhuis vertrekt naar Hengelo om leiding te geven aan de Dr. A. Kuyperschool en Annemiek vertrekt naar de Floraschool, die op zoek was naar een nieuwe directeur.

Zowel het Iemnschelf als het Prisma behoren tot schoolvereniging Brigantijn en het is de bedoeling dat beide samensmelten tot één grote basisschool. Ze zitten immers ook al in hetzelfde gebouw. Dit bleek in de praktijk echter niet zo eenvoudig te zijn, omdat de visie op het onderwijs nogal verschilt op beide scholen. Dit leidde uiteindelijk tot een impasse waarbij de beide directeuren op zoek gingen naar een nieuwe uitdaging. Er wordt nu een nieuwe directeur gezocht. De planning is dat in 2022 de fusie een feit moet zijn.

Ondanks de minder leuke aanleiding werd er toch feestelijk afscheid genomen. In elke groep was een leuke activiteit bedacht. Zelf ging Raanhuis met een mand met lekkers alle groepen langs. Zo hadden de kleuters allemaal maskers gemaakt, zodat ze veel op varkentjes leken. Een druk programma maar wel een dag om nooit te vergeten aldus de scheidende directeur. Ook de leerlingen van het Prisma hadden een feestje waarbij uiteraard ook iets lekkers uitgedeeld werd.

Kijk voor meer informatie op de website van stichting Brigantijn

Volg het nieuws uit Borne

tekst en foto Annemarie Haak
met dank aan bornse courant
Een productie van RTV Borne