VIDEO AnyTyme Toscane wint landelijke prijs voor de lekkerste Loaded Fries

De jonge Bornse ondernemers van AnyTyme Toscane wonnen tijdens de grote finale op maandag 31 mei met hun Loaded Fries Korean Barbecue.

AnyTyme Toscane heeft de landelijke prijs gewonnen voor de lekkerste Loaded Fries. Loaded Fries zijn frietjes met een bijzondere, leuke en lekkere topping. Loaded Fries zijn hot! Steeds meer ondernemers en productontwikkelaars, in fastservice, restauratief maar ook in leisure, ontwikkelen hun eigen creaties en proberen zich zo goed mogelijk te onderscheiden. AnyTyme Toscane won tijdens de grote finale op maandag 31 mei de prijs met haar Loaded Fries Korean Barbecue.

Jonge Bornse ondernemers

Anytime Toscane is een piepjong bedrijf: De broers Gabriël en Michel Oral openden op dinsdag 27 oktober 2020 hun nieuwe bedrijf AnyTyme Toscane, zonder zitplaatsen en met een ‘dark kitchen’. De jonge ondernemers richten zich vanaf de start alleen nog op afhalen en bezorgen en kwamen met een nieuwe menukaart.

Fastfood

Al voor de coronatijd was afhalen en bezorgen de ‘core business’ voor de twee ondernemers en een grote bron van inkomsten. Michel Oral: “Corona heeft het proces alleen versneld.” Ook lag er een plan om gezondere en duurzamere producten aan te bieden. Nadat ze in aanraking kwamen met de fastfood franchiseformule van AnyTyme, kwam alles opeens in een stroomversnelling en werd het eetcafé omgebouwd tot AnyTyme Toscane.

Frituurvet

Gewapend met een nieuwe menukaart, waarop een mix staat van het eetcafé-menu en het AnyTyme-assortiment, weet het duo meer klanten te bereiken. “Ons aanbod is gevarieerder en gezonder. Zo leveren we ook veganistische en glutenvrije snacks. Natuurlijk zijn snacks vet en vet is niet altijd gezond. Daarom besteden we extra aandacht aan onze producten, zoals bijvoorbeeld de keuze van het frituurvet.”

Mozzarella

Dat geldt ook voor andere ingrediënten die gebruikt worden. De eieren komen van een biologisch pluimveebedrijf in Hertme en de mozzarella wordt geleverd door een waterbuffel boerderij in Denekamp. “We zijn trots op deze biologische producten.”

Jury

Alle lekkere porties friet werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Pierre Wind (chefkok en bekende tv-persoonlijkheid), Dennis van Asselt (ex-hoofdredacteur Snackkoerier) en Mitch Kramer (winnaar Lekkerste Loaded Fries 2020).

Prijs

De prijs voor de lekkerste Loaded Fries is een initatief van Remia Professioneel. Alle cafetaria’s en ondernemers in nederland konden meedoen.

De winnaar krijgt naast een heleboel eer en aandacht, een trofee en ook een bedrag van 1500 euro. De tweede en derde plaats gaan er met een prijzenpot van respectievelijk 750 euro en 375 euro vandoor. Er zijn diverse eisen om aan de wedstrijd mee te doen, zoals een bereidingstijd van onder de 8 minuten, een verkoopprijs van onder de 9,50 euro en een kostprijs van onder de € 3,50.

Kijk voor meer informatie op de website van Anytime Toscane

Meer over ondernemen in Borne

Volg het nieuws uit Borne

Foto: Anytime Toscane
Tekst: Pauline Idzerda en Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne