Apollo 8 jaagt nu op landstitel: “Met dit team moet het lukken!”

Voorzitter Martin Reesink: “Als we drie wedstrijden winnen zijn we landskampioen!”

Matchday! Vandaag beginnen we aan de best-of-five serie in de strijd om het kampioenschap. ‘We hebben tot woensdagmiddag nagenoten van de bekerwinst. Vanaf dat moment is de focus op de wedstrijd van vanmiddag gegaan. De hele selectie is fit en we gaan er maximaal voor om te winnen van en in Sliedrecht!’

Dat was de tekst op de facebookpagina van de volleybalvereniging Apollo 8. Na het behalen van de beker, die week ervoor, was er even tijd om alles te laten bezinken, maar vervolgens moest het team weer volop aan de bak. “Als we drie wedstrijden winnen zijn we landskampioen!” verklaart voorzitter Martin Reesink. Hij was erbij tijdens de bekerfinale in de Martini Plaza in Groningen en zal ook de komende wedstrijden volgen, hoewel het uiteraard jammer is, dat hij niet samen met een grote schare supporters mee kan reizen. Door corona is dat niet meer mogelijk. “Dat was twee jaar geleden wel anders toen we met twee bussen vol naar Zwolle zijn gereden. Wat een sfeer! Dat is zo ontzettend goed voor de spelers en voor het clubgevoel. Dat hoort er gewoon bij!” Maar dit keer werd de beker zonder de hulp van al die supporters binnen gehaald. Door de wedstrijd tegen VCN uit Capelle aan de IJssel te winnen mocht Apollo8 zich winnaar noemen. Voor het eerst in de geschiedenis van de volleybalvereniging ging de beker mee naar Borne! Dat betekent dat het damesteam Europa in kan. Wedstrijden spelen tegen teams uit Duitsland, Turkije en andere landen! Wie had dat ooit gedacht van die club uit Borne.

Steun van sponsors hard nodig

Nu is Apollo 8 bovendien heel erg dicht bij het behalen van de landstitel. Landskampioen worden is niet langer onbereikbaar. Integendeel, het team maakt een hele goede kans aldus de praeses. “Het zijn goede speelsters, veel uit de eigen opleiding en wat niet onbelangrijk is, het zijn lange meiden. Dat maakt ze gevreesd bij andere clubs. Lengte is een enorm voordeel in het volleyballen.” De laatste tijd is er enorm veel getraind, meestal twee maar ook vaak drie of vier keer per week. Het was keihard werken met steeds hetzelfde doel voor ogen, de beker en/of de landstitel, het liefst allebei. Thijs en Bart Oosting, het befaamde trainingsduo, heeft net zo lang gesleuteld en gepuzzeld tot het team een geoliede machine werd, klaar voor het kampioenschap. Het laatste hoofdstuk, de play-offs, een best-of-five toernooi tegen het team van Sliedrecht Sport moet de kroon op het werk zetten. De wedstrijd werd uiteraard in een lege sporthal gespeeld, maar thuis voor de buis werd er meegeleefd. Via de livestream was de strijd te volgen. Helaas eindigde de eerste wedstrijd van deze play-offs in een 3-0 voor Sliedrecht maar de club laat zich niet ontmoedigen. Nog vier te gaan. Misschien werkte de euforie van de beker nog na. Er is nog van alles mogelijk!

Goede opleiding selecteert talenten

Reesink is supertrots op zijn bijna 600 leden tellende club. “We hebben hier jaren naar toe gewerkt. Zelfs de overige teams spelen nu op niveau. Apollo8 spreekt een woordje mee in de volleybalwereld, we hebben een mooie jeugdafdeling en een geweldige sportcoach. De opleiding zit goed in elkaar en talenten stromen door naar hogere niveaus. We spelen met meer teams hoger in de competitie. Wat dat betreft gaat het heel goed met onze vereniging. Ook het huidige kampioensteam heeft veel speelsters uit eigen aanwas.” Dat hoger in de competitie spelen is uiteraard geweldig, maar heeft ook consequenties. Er moet meer geld op de plank komen. Een aantal jaren geleden is hiervoor de businessclub opgericht en deze afdeling is een enorme steun voor de club. Maar het zal in de toekomst niet voldoende zijn. “Als we Europa ingaan, zal dat een behoorlijke kostenpost worden. Alleen al het reizen en de verblijfskosten, we zullen alle hulp nodig hebben! Maar eerst de landstitel!” De eerste wedstrijd is helaas verloren, maar de volgende wordt in Borne gespeeld. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Bekijk de website van Apollo 8

Volg de sport uit Borne

Bekijk het nieuws uit Borne

Tekst Annemarie Haak
foto Rudy van ‘t Rood
Met dank aan bornse courant