Apollo 8 verstevigt koppositie met winst op Set Up’65

‘Een dik verdiende overwinning’, zegt trainer Bart Oosting.

Op zaterdag 23 januari stond de Twentse volleybalderby Apollo 8 tegen Set Up’65 op het programma. De winst ging naar de thuisploeg. De Bornse ploeg won overtuigend met 3-0 en blijft daarmee de koploper in de eredivisie.

Apollo 8 begon in sporthal De Veste stroef aan de wedstrijd tegen de ploeg uit Ootmarsum. De stand ging gelijk op en de set kenmerkte zich door lange rally’s. Halverwege de set wist de thuisploeg een klein gaatje te slaan en sloeg met een ace van Tess de Vries op 24-20 direct toe (25-20 winst). De thuisploeg kwam beter in haar spel en via het midden en de diagonaal werd volop gescoord. Het initiatief lag volledig bij Apollo 8 en de set werd met 25-11 binnen gehaald. De ploeg van Thijs en Bart Oosting denderde door. De bezoekers kregen geen vat op de serve van Apollo 8 en de aanvallers van de thuisploeg benutten elke kans. Al snel stond een ruime voorsprong op het scorebord. Op de stand van 24-18 benutte Rinske Hofste het matchpoint met een mooie aanval.

Belangrijke punten

‘We begonnen wat moeizaam aan de wedstrijd, maar uiteindelijk konden we toch ons spel laten zien. We hebben belangrijke punten gepakt’, reageert speelster Rianne Vos na de overwinning.

Verschillende samenstellingen

‘Een dik verdiende overwinning’, zegt trainer Bart Oosting. ‘We zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest, dat is een compliment aan het hele team. De tweede set was daar een mooi voorbeeld van. Daarin speelden we in verschillende samenstellingen. Het volleybalspel aan onze kant leed daar geen moment onder. Ik denk zelfs dat het een van de betere sets in dit seizoen is geweest’.

Apollo 8 speelt op zaterdag 7 februari een uitwedstrijd tegen Laudame Financials VCN.