Bo ter Braak start campagne voor Tweede Kamer zetel

Haar motto: De Twentse ooievaar de Tweede Kamer in.

Bo ter Braak uit Borne staat op plaats 44 van de landelijke CDA-kandidatenlijst en wil voor jongeren en jonge gezinnen de Tweede Kamer in. Op dit moment is Bo ter Braak actief voor het CDA in de gemeenteraad en heeft ze de portefeuille wonen, sport en onderwijs.

Ter Braak wil zich de komende jaren inzetten voor jonge gezinnen: “voor jonge gezinnen is de combinatie van het gezinsleven en werken topsport geworden. We moeten als politiek weer terug naar de basis waar gezin en familie de hoeksteen zijn van de samenleving. De politiek moet zich daarom meer inzetten op ondersteuning voor gezinnen in breedste zin van het woord.”

Bo ter Braak wil het oude imago van dé gezinspartij weer een nieuw leven in blazen en gebruikt daarvoor het symbool van de ooievaar, die staat voor het stichten van een gezinnetje.

De jongere generatie mag volgens ter Braak niet de coronageneratie van de toekomst worden: “het klinkt misschien achterhaald en ouderwets, maar het is actueler dan ooit. Jongeren krijgen niet eenvoudig meer een vast contract, jongeren hebben vaak een studieschuld en krijgen om deze reden ook geen hypotheek. De politiek moet deze groep weer perspectief bieden!”

Ter Braak vindt het belangrijk om haar Twentse identiteit ook mee te nemen naar Den Haag. Haar Twentse tongval, nuchtere kijk op de wereld en groot netwerk in Twente zorgen voor een breed draagvlak in Twente.

Kijk voor meer informatie op de website van het CDA

Kijk hier voor meer over de Politiek in Borne