Borne bloeit de zomer in! Samen werken aan de wilde bloementuin

Kunstenaarscollectief Koetshuis Borne organiseert een gratis workshop Samen Wilde Bloemen maken.

Kom gezellig bloemen, planten of grassen maken van al het materiaal dat het kunstenaarscollectief heeft verzameld. Zelf materiaal meenemen kan ook. Het collectief laat voorbeelden zien, gemaakt door enthousiaste bloemenmakers die jou voor gingen. Willemien Nijman is er om aanwijzingen te geven. Met goed weer wordt buiten voor het Koetshuis gewerkt, bij slecht weer in het Kulturhus. Op deze middag geeft Elsa Snijder in het Koetshuis een toelichting bij haar expositie ‘Weefsels in de tijd’.

Enkele ideeën en richtlijnen:

  • Stokjes, zaden, karton, plastic, theezeefje, afwaskwast, papier, ijzerdraad, enzovoorts kunnen een basis zijn van jouw werk.
  • Hoofdbestanddeel in jouw bloem is resttextiel, bijvoorbeeld afkomstig van oude kleding.
  • Probeer, combineer en stoei met materialen, laat je creativiteit de vrije loop!
  • Richtlijn voor de afmeting: maximaal 30 centimeter bij 30 centimeter, of maximaal 60 centimeter bij 20 centimeter.

Inleveren op 2 juli tijdens de workshop of van 1 tot en met 4 september. Of maak een afspraak via onderstaand e-mailadres.

Maak thuis of samen met anderen één of meer grappige, originele, bloemen of grassen. Je kunt dat doen door te breien of haken, maar je kunt ook allerlei andere technieken kiezen. Maak bijvoorbeeld het gebruik van (afval-)materialen of uit het huishouden of uit de natuur, of van gebruiksvoorwerpen. Alle bloemen krijgen een plaats in de steeds groter wordende ‘Wilde Bloementuin’. Het eindresultaat is vanaf september te bewonderen.

De workshop van het kunstenaarscollectief Koetshuis Borne wordt georganiseerd door Jaap Besteman, Yvonne Denekamp, Willemien Nijman en Elsa Snijder. De workshop vindt plaats op vrijdag 2 juli van 14.00 tot 16.30 uur bij Het Koetshuis Markstraat 23, 7622 CB, Borne. Inclusief consumptie.

Aanmelden voor de workshop kan via koetshuisborne@gmail.com.

Meld je aan als lid op de facebookpagina van Borne Bloeit en blijf op de hoogte van de activiteiten

Bekijk meer cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne