Daling positief geteste Bornenaren gaat harder dan vorige week

Het RIVM meldt behoorlijk wat minder positief geteste Bornenaren dan de weken ervoor.

In de week van van 5 tot en met 11 januari zijn er bij het RIVM 132 meldingen van positief op COVID-19 geteste Bornenaren binnengekomen. Dat zijn er 31 minder dan vorige week.

Borne in Twente en Nederland

Dat betekent een daling van bijna 19 procent ten opzichte van een week eerder. De daling gaat harder dan de weken voorafgaand en ook harder dan de daling afgelopen week in Nederland (ongeveer 12 procent minder dan een week eerder).

Omgerekend zijn er in Borne wel nog steeds meer meldingen dan in geheel Twente en Nederland (Borne 571 per 100.000 inwoners, Twente 482, Nederland 292).

Er waren deze week zes Twentse gemeenten met meer positieve meldingen dan Borne. Haaksbergen had verhoudingsgewijs de meeste meldingen, Almelo de minste.

Borne gemiddeld in aantal tests
Het lage aantal in Almelo wordt wellicht deels verklaard door het feit dat van alle Twentenaren mensen uit Almelo samen met Enschede de afgelopen twee weken het minst hebben getest in een teststraat van de GGD. Inwoners van vijf Twentse gemeenten testten meer dan de Bornenaar (4963 keer).

Een andere indicatie voor de stand van zaken is het percentage positieve tests. Van alle tests die in de week van 4 tot en met 10 januari door de GGD op Twentenaren is uitgevoerd was 16,7 procent positief. Dat is wat minder dan vorige week, toen dit percentage 19,1 procent bedroeg.

Kijk hier voor meer cijfers over Borne

Kijk hier voor meer cijfers over Twente

Kijk voor de geldende maatregelen op het Coronadashboard van de Rijksoverheid

Tekst en graphics: Hans Dekker
Een productie van RTV Borne