‘De wensboom zorgt voor stralende gezichten en verbinding in onze samenleving’

Met hulp van veel organisaties zijn al een aantal wensen vervuld.

Op het Dorsetplein in Borne stond de hele feestmaand december een prachtig versierde kerstboom. De medewerkers van De Ster uit Borne hebben met veel enthousiasme kerstversiering gemaakt voor deze boom; van een restpartij piepschuim werden onder andere prachtig geschilderde engelen, kerstbomen en sterren gemaakt. Deze kunstenaars hebben ook een wensbox gemaakt en fleurige tekeningen voor de wenskaarten en posters. De wenskaarten en posters vond je in diverse winkels in Borne en worden ook verspreid via Wijkkracht Borne en de scholen.

Burgemeester Jan Pierik en Anne Huis in ‘t Veld, medewerkster van De Ster, dienden de eerste wensen in, waarna er zo’n veertig wensen volgden; wensen voor en door de inwoners van gemeente Borne. Door de organisatie Rabobank Centraal Twente, Bundeling Bornse Ondernemers (BBO), WISH3, De Ster, Stichting De 3 Kearls, Visit Borne en Borne Schittert zijn een aantal wensen vervuld.

Dorpsmanager Ruben Baartman: “Dit zorgt voor stralende gezichten en verbinding in onze samenleving”
“Ondanks de corona-maatregelen hebben we al kunnen zorgen voor stralende gezichten” zegt dorpsmanager Ruben Baartman. “In december stond ik voor de deur bij een Bornse inwoner die voor zijn vrouw een kerstpakket wenste als extra steun na een hartinfarct. Mooi om te zien wat de vervulling van een wens kan betekenen voor iemand persoonlijk maar ook voor de Bornse samenleving. Zo wordt dit jaar een wens opgepakt van Stichting Informele Zorg om op een kunstzinnige wijze aandacht te vragen voor de mantelzorgers in Borne. De ondernemers en Visit Borne zullen hierin ook een rol spelen.”

Riny Holtkamp van Rabobank Centraal Twente vult aan. “Door partijen bij elkaar te brengen kunnen wij samen veel betekenen voor Borne en wensen vervullen met ‘gesloten beurzen’. Zo kunnen wij wensen vervullen van sociale werkers om gezinnen een extra zetje te geven om de draad in hun leven weer te kunnen oppakken. Ook was de wens van Afke hartverwarmend. Ze wenste dat de familie van haar schoonmoeder even een gezellig samenzijn met hun zoon zouden hebben. Hun leven kwam in een emotionele achtbaan nadat hun zoon een hersenbloeding kreeg en allerlei complicaties. Ze werden verrast met een bos bloemen en een heerlijke high tea die De Ster aanbood. Ook gunde een Bornse inwoner haar broer en zijn gezin een ontspannen uitje om hun leven, die nu wordt beheerst door ziekte, even te vergeten. Een stichting die anoniem wil blijven zal hieraan invulling geven.”

“Prachtig om aan mee te werken”, zegt Richard IJzereef van Stichting de 3 Kearls. “We hebben al een wens kunnen vervullen van een werkneemster die haar baas een weekendje weg gunde omdat hij het zo moeilijk had in deze Coronatijd. En dan de ondernemer die drie coachingstrajecten aanbood aan mensen die vastliepen in het leven. Fijn dat we hier de helpende hand in kunnen bieden en te kunnen zorgen voor warme momenten in iemands leven.”

Wens van Burgemeester Jan Pierik

Er staan nog meer wensen op de nominatie om vervuld te worden, waaronder de wens van Burgemeester Jan Pierik om een blijk van waardering te geven aan het Dreamteam door samen met de medewerkers van De Ster wat lekkers te bakken. In verband met Corona is deze al een paar keer uitgesteld. “Maar dit komt goed zegt Bernadet Wieffer van De Ster. “Beter laat dan nooit.”

Kijk voor meer informatie op de wensenpagina van Borne

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne