Doneer je oude laptop en geef hem een nieuw leven

Nog een laptop liggen die niet meer gebruikt wordt? Stichting GetITfree zit erom te springen.

“Vooral in deze coronaperiode neemt de vraag toe”, vertelt Arjan Bijker, voorzitter van de stichting GetITfree. Door de lockdown moeten alle scholen dicht en wordt er tot 18 januari opnieuw overgeschakeld op online-onderwijs. Bijker: “Scholen stellen meer eisen aan het gebruik van internetapparatuur. Zo is het gebruik van een laptop verplicht, maar niet iedereen kan dit betalen.”

Stichting GetITfree werkt voor cliënten van maatschappelijke instanties die over onvoldoende financiële middelen beschikken om zelf een apparaat aan te schaffen waarmee ze kunnen internetten. Voor het bereiken van dit doel zet een team van vrijwilligers met verschillende specialiteiten en achtergronden zich in voor het inzamelen, herstellen en uitgeven van apparatuur waarmee mensen kunnen internetten.”

“Op dit moment is de vraag groter dan ons aanbod”, zegt Bijker. Zonder donaties kan de stichting niet bestaan. Hij doet een oproep aan iedereen:”Heb je nog een oude laptop in de kast liggen en wil je er iemand blij mee maken? Doneer deze dan! Dat geldt ook voor andere hardware zoals tablets, smartphones en computers. Ook in deze coronatijd moet iedereen de kans krijgen om online-onderwijs te volgen.”

Kijk voor meer informatie op de website van getitfree.nl

Volg het nieuws uit Borne e.o.

Tekst: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne