Het aantal meldingen van corona in Borne is gestegen

Het aantal meldingen van corona in Borne is hoger dan in vorige weken. Borne volgt daarmee de landelijke trend.

In de week van van 23 februari tot en met 1 maart zijn er bij het RIVM 29 meldingen van positief op COVID-19 geteste Bornenaren binnengekomen. Dat zijn er zeven meer dan vorige week. De daling van de afgelopen weken houdt deze week dus geen stand. Het aantal meldingen voor Twente is voor de derde week op rij stabiel.

Borne in Twente en Nederland

Omgerekend waren in Borne wel nog iets minder meldingen dan in geheel Twente en in geheel Nederland (Borne 125,5 per 100.000 inwoners, Twente 135, Nederland 183).

De GGD meldt deze week in vijf Twentse gemeenten meer positieve gevallen dan in Borne. Dinkelland had de minste meldingen van positief geteste inwoners. Hellendoorn had net als vorige weken verhoudingsgewijs de meeste meldingen.

Bornenaar testte relatief veel

In Twente was Borne de gemeente van waaruit de meeste mensen zich lieten testen, op Hellendoorn na. Het waren ruim 330 mensen. Dat is bijna gelijk aan dit cijfer vorige week.

Een andere indicatie voor de stand van zaken is het percentage positieve tests. Van alle tests die in de week van 23 februari tot en met 1 maart door de GGD op Twentenaren is uitgevoerd was 7,7 procent positief. Dat cijfer ligt twee procent lager dan vorige week. Het ligt onder het gemiddelde van Nederland (8,9 procent).

Vaccinatie

GGD Twente vaccineert vanaf 15 januari het zorgpersoneel dat werkzaam is in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Vanaf 26 januari is de GGD begonnen met het vaccineren van thuiswonende 80-plussers. Tot en met 1 maart hebben 25.421 Twentenaren uit bovenstaande groepen een eerste vaccinatie gehad. Van hen zijn 5.675 mensen volledig gevaccineerd.

Het vaccineren gebeurt ook door andere partijen dan de GGD. De rijksoverheid geeft een berekend aantal gezette prikken van 1.379.655 voor heel Nederland, tot en met 1 maart.

Bekijk meer coronacijfers over Borne

Bekijk meer coronacijfers over Twente

Houd je aan de geldende maatregelen

Tekst en graphics: Hans Dekker
Een productie van RTV Borne