Judo Promotion Twente organiseert extra activiteiten

Judo is bij uitstek een binnensport. Daarom is Judo Promotion Twente (JPT) continu aan het schakelen om te zorgen dat haar judoka’s actief blijven en de zo belangrijke sociale interactie door blijft gaan. JPT geeft in Hengelo vier keer per week judolessen op het Twentebad en één keer per week les op locatie in Almelo en Borne.

Zoveel mogelijk mensen in beweging en in contact

“We hebben inmiddels 175 mensen wekelijks in beweging, grotendeels eigen leden. In het begin was dat anders: wij zijn direct na de kerstvakantie gestart met lessen. Dit geldt niet voor alle binnensport. Daarom staan onze lessen ook open voor kinderen van andere clubs of kinderen die (nog) niet lid zijn van de club. Nu zijn zij grotendeels weer actief in de eigen club”, aldus trainster Rita Evenberg.

Extra activiteiten

Er zijn geen wedstrijden. Wij proberen ongeveer één keer per maand iets extra’s te organiseren. Zo was er de oliebollen blubbertocht in januari, het sneeuwfeest in februari, de winterspelen in maart en deze week de judo3daagse. Dat betekent dat we drie dagen achter elkaar een judotraining met veel spelvormen houden, die wordt afgesloten met en nu nog geheim onderdeel.

Wedstrijdgroep

De wedstrijdgroep heeft al die tijd doorgetraind: in het begin van de lockdown op schoolpleinen en nu voornamelijk op het Twentebad. Rita: “Het is voor hen lastig gemotiveerd te blijven, ik vind het knap van hen dat ze de discipline opbrengen om te blijven trainen en niet bij de pakken neer te zitten. Best wel trots op die meiden en jongens, die ook met slecht weer gewoon doortrainen”.

Trainingsdag Hulsbeek

Zaterdag was er een trainingsdag op het Hulsbeek met mountainbiken, trimbaan en een gezamenlijk afsluitend onderdeel. Met name het mountainbiken was zo’n succes, dat iedereen het parcours nog een keer wilde doen. Gevolg was wel, dat met het afsluitende onderdeel iedereen er inmiddels flink doorheen zat.

Bootcamp

Vandaag (maandag 3 mei) draait deze groep een bootcamp op de Slangenbeek, terwijl de breedtesportgroep nu vakantie houdt tot de judo3daagse.

Terug naar de zaal

En zo vecht JPT zich door de lockdown, waarbij het verlangen naar de judomat in de zaal enorm groot is. JPT is benieuwd wat het kabinet ons 18 mei te vertellen heeft.

Bekijk de website van JPT

Volg het nieuws uit Borne

Volg de sport uit Borne

Een productie van RTV Borne