Lisa Rosendaal is een creatieve duizendpoot

Lisa werkt aan een muurschildering van ongeveer 4 bij 2,5 meter in een woning in Borne.

Als kind zei Lisa altijd al dat ze tekenares wilde worden. Toch heeft ze geen enkele opleiding in die richting gevolgd. Alles wat ze nu op teken- en schildergebied doet heeft ze zichzelf aangeleerd, autodidact dus.

Naast haar werk als Project medewerker Sharepoint bij Bronkhorst High-Tech houdt Lisa zich, onder de naam Lisart / Lisa Rosendaal Art, bezig met het maken van muurschilderingen, tekeningen en schilderijen (ook op bestelling). Op dit moment werkt Lisa aan een muurschildering van ongeveer 4 bij 2,5 meter in een woning in Borne. Het is voor het eerst dat ze een dergelijk groot werk maakt, eerdere muurschilderingen waren allemaal kleiner van formaat.

Omdat het hier gaat om een groot landschap, heeft ze eerst goed moeten nadenken over de techniek die ze ging gebruiken. Hoe moest ze het opbouwen, wat moest als eerste worden geschilderd en hoe krijg je stromend water goed uitgebeeld. Bovendien werkt ze vanaf een kleine foto op haar mobiel en moet dus alles in verhouding uitvergroten. Het werk is inmiddels voor 80% klaar en ziet er verbluffend levensecht uit.

Verder houdt Lisa zich niet alleen bezig met schilderen en tekenen. Ook voor andere creatieve dingen draait ze haar hand niet om. Van dromenvangers tot sieraden tot houtbewerkingen, het liefst lekker priegelig en altijd netjes afgewerkt. Af en toe organiseert ze kinderfeestjes of een workshop en ook bij het openluchttheater Hertme helpt ze al jaren evenementen organiseren “dat vind ik ook geweldig om te doen”.

Ze is, zoals ze zelf zegt “nieuwsgierig, leergierig creatief. Beeldend met een goed ruimtelijk inzicht maar ook creatief in oplossingen zoeken voor een probleem. Puzzels, problemen en uitdagingen ga ik graag aan en zoek hier een oplossing voor door het van alle kanten te bekijken”.

Kijk voor meer informatie op: de facebook pagina lisarosendaalart.

Tekst en foto Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne