Lopers Run for KiKa Lente Fit brengen €362.275 bij elkaar

Fysiopraktijk ‘t Dijkhuis haalt 2900 euro op voor het goede doel

In actie komen voor KiKa kan altijd en overal! Dat bewezen 2.160 deelnemers van 21 tot en met 31 maart tijdens Run for KiKa Lente Fit. Jong en oud liepen vanuit huis op hun eigen manier in totaal 21 km voor kinderen met kanker. “Fantastisch om te zien dat er juist in deze tijd weer mooie initiatieven zijn ontstaan waarmee ruim €362.275,- is opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker”, zegt Rick de Haan namens organisatie Run for KiKa.

Geweldige acties

Ook tijdens deze editie van Run for KiKa Lente Fit zijn er weer prachtige acties ontstaan. Medewerkers van fysiopraktijk ‘t Dijkhuis hebben op zaterdag de laatste tien kilometers gelopen van de KIKA Lente Fit Run om geld in te zamelen voor onderzoek ten behoeve van kinderkanker.

“Zaterdagochtend met ons team (geheel coronaproof) de laatste 10 kilometer gelopen van de KIKA Lente Fit Run. Wij willen hierbij iedereen bedanken die ons tot nu toe gesponsord heeft”, meldt Fysiopraktijk ‘t Dijkhuis via haar Facebook. Er is bijna 2900 euro opgehaald voor het goede doel. “Het was super om ons weer even zo fijn verbonden te voelen met elkaar. SAMEN staan we sterk, ook in deze ingewikkelde coronatijd vol met restricties.”

Tijdens Run for KiKa Lente Fit konden deelnemers zelf bepalen wanneer en op welke manier ze tussen 21 en 31 maart in totaal 21 km liepen. Sommige deelnemers liepen bijvoorbeeld iedere dag 2 km terwijl andere in één keer de volledige 21 km voltooiden. Met als resultaat dat er in totaal 45.360 kilometer is gelopen om kinderen met kanker een toekomst te geven.

Op naar de volgende editie

Saamhorigheid, verbinding en sportiviteit stonden ook deze editie van Run for KiKa centraal. De organisatie is blij met de enthousiaste reacties van de deelnemers, de gelopen kilometers en natuurlijk de fantastische opbrengst van ruim €362.275,- om kinderen met kanker een toekomst te geven. “Dit bewijst dat Nederland zich ook in deze tijd blijft inzetten voor KiKa. Deze run krijgt deze zomer dan ook een vervolg en daarover volgt snel meer
informatie. Bittere noodzaak, want het genezingspercentage van kinderkanker móét omhoog van ruim 75% naar 95%:”, sluit de Haan af. Doneren kan nog tot 15 april via www.runforkika.nl

Kijk voor meer informatie op de website van Run for Kika

Volg het nieuws uit Borne

Foto door: Fysiopraktijk ‘t Dijkhuis
Een productie van RTV Borne