MZ Go! organiseert Survivaldag voor Bornse jonge mantelzorgers

Van 1 tot 7 juni 2021 is het de Week van de Jonge Mantelzorger.

Tijdens deze week vragen we landelijk aandacht voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben.

Daarom organiseren wij de volgende activiteit!
Heerlijk buiten zijn en bewegen op het OutdoorChallengePark in Oldenzaal.
Survivallen, kickbicken, knapzaktocht, torens bouwen, kanovaren en een heuse expeditie Robinson.
Allerlei leuke activiteiten om er een heerlijke outdoor middag van maken.

Locatie: OutdoorChallengePark, Bornsedijk 105, 7576 PG Oldenzaal
Wanneer: Zaterdag 5 juni 2021; Tijdstip: 11.30 tot 16.00

Meedoen? meld je aan via:
mail: info@jmz-go.nl
Telefoon: 06-13034803

Over JMZ-Go!

Kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek, beperkt of verslaafd gezinslid noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak extra (zorg)taken, maken zich regelmatig zorgen en moeten soms zorg en aandacht missen.

Alle kinderen verdienen het om onbezorgd op te groeien, ongeacht de thuissituatie. Daarom biedt Over JMZ-Go! een plek voor jonge mantelzorgers waar zij kunnen ontspannen, lotgenoten kunnen ontmoeten en passende ondersteuning kunnen krijgen. JMZ Go! zet de jonge mantelzorgers in het zonnetje.

Om deze jongeren te ondersteunen biedt MZ Go! activiteiten aan waar zij lotgenoten ontmoeten, even het huis uit zijn en daarnaast en stukje erkenning/herkenning in elkaar kunnen vinden. Ondanks corona probeert MZ Go! deze doelgroep te ondersteunen. Dit doet MZ Go! door haar activiteiten buiten en in kleine groepjes te organiseren.

JMZ Go! werkt lokaal samen met verschillende organisaties die maatschappelijke steun bieden in jouw woonplaats. Op dit moment is JMZ Go! actief in Borne, Dinkelland, Enschede, Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Hof van Twente en Ede. Met Ervaringsmaatjes is JMZ Go! daarnaast ook actief in de regio’s Utrecht, Amersfoort & Zwolle.

Al sinds 2005 doet JMZ Go! er alles aan om jonge mantelzorgers te steunen en empoweren zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot de persoon die zij zelf zijn. Bij JMZ Go! kunnen jonge mantelzorgers terecht voor een luisterend oor, een goed gesprek of gewoon om wat leuks te doen.

Kijk voor meer informatie voor jonge mantelzorgers op de website van jmz-go.nl

Volg het nieuws uit Borne