Opening nieuwe speeltuin in de Cor Hilbrinkstraat

Leuk en uitdagend, zoals een speeltuin hoort te zijn.

Zaterdagmiddag 5 juni om 15 uur vond de opening van de nieuwe speeltuin in de Cor Hilbrinkstraat plaats. De kinderen in de wijk mochten zaterdag de officiële openingshandeling verrichten met het doorknippen van de vlaggetjes de speeltuin.

Ruim 1,5 jaar geleden is er een werkgroep in de wijk gestart, bestaande uit Leonie Elbertsen, Dianne Verwer en Kim Perik, om een nieuwe speeltuin te realiseren in de Cor Hilbrinkstraat onder het motto: Leuk en uitdagend, zo hoort een speeltuin te zijn. De speeltuin was enkele jaren daarvoor vervangen door enkel kunst/speelobjecten. Echter, sinds die tijd werd er door de kinderen in de wijk niet tot nauwelijks nog gebruik gemaakt van de speeltuin.

Na enkele gesprekken met onder andere de gemeente Borne en dankzij de vastberadenheid van de werkgroep is het uiteindelijk na 1,5 jaar gelukt om het project te realiseren.

De werkgroep heeft veel medewerking ervaren van Marijke Adams van de gemeente Borne voor dit burgerinitiatief. Zo is bijvoorbeeld de zandbak van de oude Eschschool grotendeels hergebruikt in de nieuwe speeltuin.

Daarnaast heeft de werkgroep via bijdragen van Rabofonds van Rabobank Centraal Twente (2.000 euro), Jantje Beton, Stichting Beheer voormalig St. Josephgebouw Borne én uit eigen middelen van de buurtvereniging deze nieuwe speeltuin weten te realiseren.

Nadat enkele weken geleden met behulp van buurtbewoners de rubberen tegels en de graszoden waren gelegd konden de buurtkinderen eindelijk weer spelen.

Bij de opening op zaterdagmiddag door de kinderen en buurtbewoners was er een ijskraam aanwezig om er in deze corona tijd toch een klein feestje van te maken. Gezien de vele reacties van de buurtbewoners en de vele spelende kinderen in de speeltuin is het doel van de werkgroep geslaagd, een leuke en uitdagende speeltuin!

Volg het nieuws uit Borne

Foto: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne