PvdA-voorzitter Borne: waardige, dappere stap van Asscher

“De kiezer verwacht juist van ons het nemen van verantwoordelijkheid”

Voorzitter van PvdA Borne Dick Slettenhaar vindt het vertrek van Lodewijk Asscher als politiek leider van de PvdA onvermijdelijk. “Het zat er een beetje aan te komen. Maar toch komt het nieuws wel onverwacht”.

Komende zaterdag zou Asscher officieel als lijsttrekker worden benoemd. Gisterenavond heeft hij echter zelf besloten zich niet beschikbaar te stellen. “Het is voor de partij een drama. Maar Asscher houdt zijn rug recht en geeft een duidelijk signaal af. Het is een waardige, dappere stap van hem”, aldus Slettenhaar.

Aanleiding voor het vertrek van Asscher is de toeslagenaffaire en de rol die hij als vicepremier en minister van Sociale Zaken daarin had. Hij zegt zelf dat hij er niet van wist en op afstand stond, maar wordt wel gezien als één van de gezichten.

Slettenhaar ziet ook een positieve kant aan de zaak: “De uitkomst van een onderzoek van I&O Research gaf aan dat de toeslagenaffaire vooral Lodewijk Asscher en de PvdA wordt aangerekend. Hoewel de schuld veel breder toe te wijzen is. Maar kennelijk wordt het juist de PvdA aangerekend, omdat wij ons altijd moreel hoog opstellen. Daar is iets positiefs uit te halen: de kiezer verwacht juist van ons het nemen van verantwoordelijkheid. Dat heeft Lodewijk dan ook vanmorgen gedaan. Hulde!”

Kijk hier voor meer over Politiek in Borne

Kijk voor een verklaring van de landelijke partijvoorzitter van de PvdA Nelleke Vedelaar op de website van de PvdA

Tekst: Hans Dekker
Een productie van RTV Borne