Schrijfactie Amnesty Borne – Colombia: bescherm milieuactivisten

María, Jani, Joel en Danelly zijn mensenrechtenverdedigers uit Colombia, met gevaar voor eigen leven.

Samen met inheemse en boerengemeenschappen komen ze op voor het milieu en de natuurlijke hulpbronnen in hun land. Vanwege hun werk worden ze vervolgd en bedreigd en lopen ze iedere dag het risico om vermoord te worden.

Milieuactivist met gevaar voor eigen leven

Veertig procent van het Colombiaanse grondgebied bestaat uit het Amazone-regenwoud. Colombia is qua biodiversiteit het op één na grootste land ter wereld. Maar het is ook het gevaarlijkste land ter wereld voor milieuactivisten. Het Colombiaanse Congres moet daarom de Commissie ter Controle van Garanties in het leven roepen. Die moet ervoor zorgen dat milieuactivisten en mensenrechtenverdedigers als María, Jani, Joel en Danelly worden beschermd.

Oproep van Amnesty International Borne: stuur vóór 1 juli 2021 een brief naar het Colombiaanse Congres. Roep Congresleden op om María, Jani, Joel en Danelly in bescherming te nemen.

Meedoen met deze schrijfactie? Neem contact op met Amnesty International Borne via amnestyborne@gmail.com of (074)2662702. Amnesty Borne mailt of bezorgt u dan een set brieven met achtergrondinformatie.

Deelnemen aan acties kan ook via de website van Amnesty International

Bekijk de facebook-pagina van Amnesty International Borne

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne