Schrijfactie Maart Amnesty International Borne

De Oeigoerse arts Gulshan Abbas kreeg 20 jaar gevangenisstraf in een geheim proces.

Oproep Amnesty International Borne: stuur vóór 1 april 2021 een brief naar de gevangenisautoriteiten in China en/of naar de ambassade van China met het verzoek Gulshan Abbas onmiddellijk vrij te laten

De Oeigoerse arts Gulshan Abbas kreeg 20 jaar gevangenisstraf in een geheim proces. Zeer waarschijnlijk omdat haar familie in de Verenigde Staten actievoert voor het lot van de Oeigoeren. Bijna 1 miljoen Oeigoeren zitten onder zeer slechte omstandigheden opgesloten in ‘heropvoedingskampen’ in de Chinese provincie Xinjiang.

Lange celstraf voor verdwenen Oeigoerse arts

Abbas verdween in september 2018 plotseling. Dat gebeurde kort nadat haar zus in de VS een toespraak had gehouden over de tot een miljoen Oeigoeren die in China opgesloten zitten in ‘heropvoedingskampen’. Daar worden ze gehersenspoeld en gemarteld.

Pas in december 2020 hoorde Gulshans familie dat ze in maart 2019 tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld was, wegens ‘deelname aan georganiseerd terrorisme, hulp bij terroristische activiteiten en ernstige verstoring van de maatschappelijke orde’. Maar haar straf heeft zeer waarschijnlijk te maken met het activisme van haar zus, want China duldt geen enkele vorm van kritiek op de behandeling die de Oeigoeren ten deel valt. Gulshans gezondheid is slecht en ze heeft dringend medische zorg nodig.

Stuur vóór 1 april 2021 een brief naar de gevangenisautoriteiten in China en/of naar de ambassade van China met het verzoek Gulshan Abbas onmiddellijk vrij te laten.

Bezoek de facebook-pagina van Amnesty International Borne

Volg het laatste Nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne