Sorghum in Borne

Er worden mooie streekproducten mee gemaakt.

In Borne is in samenwerking met Vruchtbare Kringloop Overijssel een demoveld aangelegd met 3 verschillende rassen Sorghum. Sorghum kan goed tegen droogte, gebruikt minder water, is suikerrijk en smakelijk. Dit gewas is in stroken geteeld met mais.

Sorghum gaat gebruikt worden voor brood- en pastaproducten. Op onze Facebookpagina vind je een video van het perceel met Sorghum.

30 Juli j.l. was voor ge√Įnteresseerden een demo-middag in Borne. Het verslag van de demo lees je in de Tubantia. Van de Sorghum in Borne gaan we samen met lokale ondernemers mooie streekproducten maken. Martin Lammers heeft van de sorghum van veredelaar Walter de Milliano verschillende heerlijke broden gebakken. Jan Keuper van Keuper Pasta gaat experimenteren met sorghum om pasta te maken. En samen met Marcel Bergboer van de Bierbrouwerij Borne willen we een sorghum biertje maken.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina en de website van de Zenderense Es

Meer ondernemersnieuws uit Borne

Volg het nieuws uit Borne