VIDEO Rode Draad – Kunst in het Koetshuis

Elsa Snijder exposeert met ‘Weefsels in de tijd’.

De nieuwe expositie in het Koetshuis is gelinkt aan de Rode Draad. ‘Weefsels in de Tijd’, zoals Elsa Snijder hem zelf noemt. En dan heeft ze het over weefsels in de breedste zin van het woord.
Elsa is kunstenares. Ze fotografeert en schildert en weet mooie combinaties te maken, die elk een eigen verhaal hebben. Kijk ernaar en maak je eigen verhaal. Ze hoopt dat mensen geïnspireerd raken door wat ze om zich heen zien.

Intussen roept Elsa inwoners van Borne op om mee te doen met Borne Bloeit. Gebruik objecten uit de natuur om zelf een stukje van het Borns Boeket samen te stellen, dat in september tentoon zal worden gesteld.

Weefsels in de Tijd

De kunstenares heeft zich voor deze expositie laten inspireren door ‘weefsels’ uit haar directe omgeving, zoals restmaterialen, oude gebruiksvoorwerpen, vondsten uit de natuur. Door middel van fotografie en schilderen, gebruikmakend van teksten van eigen hand, combineert zij kleuren en vormen tot composities. Nutteloze objecten in een onverwachte setting, krijgen nieuw elan en verwerven bestaansrecht in het heden. Woorden en beelden vertellen over verwondering en over de tijdelijkheid van het bestaan. Over vroeger en over de schoonheid van de nieuwe dag.

Elsa voltooide in 2008 de Bachelor of Fine Arts aan de AKI, Artez te Enschede, in het discipline: fotografie. Ze werkte o.nder andere als docente, volgde schrijfcursussen. Ze is werkzaam vanuit haar atelier aan de Herengracht 24, 7607 BR, Almelo. Daar etaleert zij ook haar werk en geeft ze schildercursussen in kleine groepen. Elsa laat zich inspireren door de schoonheid van het kleine. Ze houdt van de verrassing van het toeval, zoekt naar tegenstellingen, sfeer en kleur. Werkt vanuit verschillende disciplines: fotografie, schilderen, Tekst & Beeld.

Kijk voor meer informatie op de website van Elsa Snijder

Kijk voor meer informatie over de Rode Draad op de website van Visitborne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera: Christina Ordelman
Interview: Jaap Besteman
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Borne