VIDEO Borne Onderneemt – Wendy Schlatkamp runt RW4You

De tip van Wendy voor beginnende ondernemers: Blijf uniek en dicht bij jezelf.

Wendy Schlatkamp heeft in augustus 2019 haar woondecoratiewinkel aan de Nijstad 21 geopend. De letters RW staat voor de namen van haar en haar man: Ronnie en Wendy. Terwijl Wendy fungeert als het gezicht van de zaak is haar man Ronnie meestal achter te vinden.

Voor Wendy is een eigen onderneming een passie die zo gegroeid is: “Ik heb een opleiding gedaan richting etaleren en decoreren, wat ik heel erg leuk vind. Maar door de crisis van jaren geleden heb ik ontdekt dat het verkopen en interieurgebeuren echt bij mij past en daarin ben ik steeds verder gegroeid.”

RW4you is een sfeerwinkel met een hele brede lijn trendy accesoires en basics voor in huis. Gewoon alles om het huis gezellig te maken. Wendy heeft speciaal gekozen voor woonaccesoires, omdat daar heel fijn mee te spelen is. “Je kan nog zo’n mooi behang op de wand hebben en een prachtige bank neerzetten. Maar zonder accesoires is een huis gewoon saai, niet gezellig en onpersoonlijk.” Wendy vindt het leuk om mensen te adviseren, zodat ze met een artikel thuiskomen dat hen een echt thuisgevoel geeft.

Omdat Wendy altijd al fan van Borne was, heeft ze voor de locatie Borne gekozen. Ze kwam er altijd al om te winkelen: “Ik hou van de kleine boutiquejes, de ondernemers die er alles aan doen om hun onderneming uniek te laten zijn. Dat past bij mij, dat kleine gezellige, de mensen die elkaar begroeten op straat, de herkenning en even een praatje. Dat kan hier wel en naar mijn idee niet in een grotere stad.”

Inmiddels weet Wendy wel zo ongeveer wat haar klanten al in huis hebben, zodat ze hen advies op maat kan geven. Bovendien heeft de winkel elke twee weken wel een nieuwe collectie. Een goede reden voor Bornenaren om hun woonaccesoires bij RW4you te kopen. Je vindt er altijd wel iets nieuws: “Dat is wel het unieke hier aan de winkel”.

Voordat Wendy zich in Borne vestigde, heeft ze goed onderzoek gedaan naar welk aanbod er al was. De conclusie was dat in Borne wel behoefte was aan haar soort winkel. En ze kreeg gelijk. “Dat merk je ook wel aan de aanloop en klandizie.” Wel was het vinden van het juiste pand een uitdaging. Daarbij is ze destijds door de dorpsmanager meegenomen langs alle leegstaande panden om een goede keuze te kunnen maken.

De tip van Wendy voor andere beginnende ondernemers: “Blijf uniek, zorg dat je dicht bij jezelf blijft. Maar breng wel iets wat nog niet in Borne zit. En sluit je aan bij de ondernemersvereniging. De kennis en hulp die zij brengen is heel erg waardevol.”

Kijk voor meer informatie op de website van RW4you

Meer over ondernemen in Borne

Kijk video’s over Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera en montage: Christina Ordelman
Interview en tekst: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne