VIDEO Elles Grootjans over coronaproof stemmen op 17 maart

De kiescommissie Borne is goed voorbereid op coronaproof stemmen.

De Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 zullen de eerste landelijke verkiezingen in Nederland zijn tijdens de coronapandemie. Daarom worden er extra maatregelen genomen om de verkiezingen veilig te laten verlopen. Wij spraken Elles Grootjans van de Kiescommissie Borne over de aanpassingen.

Er zijn dit jaar redelijk wat veranderingen ten opzichte van stemmen zoals we dat gewend waren. De kiescommissie heeft daarom kritisch gekeken naar de stembureaus in Borne. Grootjans geeft aan dat zij zich hebben afgevraagd: “zijn ze goed toegankelijk, zijn ze goed te ventileren. We kunnen daardoor niet meer in elk stembureau terecht zoals de mensen gewend zijn.”

Ook zijn er nog meer maatregelen genomen, zoals vier in plaats van drie stembureau leden. Er komen ook kuchschermen en er kan vervroegd worden gestemd op 15 en 16 maart. “Daarnaast kunnen 70-plussers per post stemmen en mogen mensen nu met drie volmachten stemmen terwijl dat er twee waren.”

Landelijk wordt er gespeculeerd over uitstel van de verkiezingen, de kiescommissie Borne gaat er echter niet vanuit dat de verkiezingen worden uitgesteld. En als er toch een uitstel komt dan is dit geen probleem. “Wij hebben alles goed voorbereid en stellen alles in het werk om de verkiezingen goed te laten verlopen. We zijn er wat dat betreft wel klaar voor”, aldus Grootjans.

Kijk hier voor meer over Politiek in Borne

Blijf op de hoogte van het Nieuws uit Borne

Kijk hier voor meer Video’s over Borne

Camera en montage: Christina Ordelman
Tekst: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne