VIDEO op bezoek bij Stephanie’s atelier

Stephanie van Benthem is een Bornse schilder.

Wij hebben een kijkje genomen bij Stephanie’s atelier in Erve Hondeborg om een aantal prachtige schilderijen te bekijken.

Vijftien jaar geleden is Stephanie begonnen met schilderen. Ze vond het direct heel erg leuk, en daarom is ze cursussen gaan volgen bij veel verschillende schilders. Ze wil de mensen aanraden zelf ook eens te gaan proberen om te gaan schilderen. Het is vooral lef hebben, durven en niet bang zijn voor de materialen. Vier jaar geleden verhuisde Stephanie naar Borne. Naast haar werk vond ze het erg leuk om met andere mensen te gaan schilderen. Ze kreeg een andere baan maar ze merkte toch wel dat ze liever voor haar ontspanning schilderde.

In haar schilderijen gebruikt ze veel kleuren en is er veel verschil te zien tussen licht en donker. Stephanie staat regelmatig met haar schilderijen op kunstmarkten. Ze gebruikt veel verschillende stijlen. De stijl die ze het meest gebruikt voor het schilderen is over het algemeen figuratief. Voorlopig wil ze het atelier voor haar ontspanning hebben voor het schilderen. Verder lijkt het haar ook heel leuk om portretten voor mensen te maken en om workshops te geven.

Kijk meer informatie op de Facebook van Stephanie van Benthem

Kijk meer informatie op de Instagram van Stephanie van Benthem

Camera en Montage: Kim Nijenhuis
Interview: Iris ten Hoopen
Tekst: Jaimy Waanders
Een productie van RTV Borne